Nieuws

Kerstballen voor kerstkanjers

Sylvia Budde en haar vriendinnen besloten dat het tijd werd om alle zorgmedewerkers in de regio weer eens een hart onder de riem te steken. In deze Corona-tijd mogen zij wel eens extra gewaardeerd worden. Bijna 2.000 kerstballen werden versierd. Ook voor alle medewerkers van ‘De Brug’ was er zo’n leuke verrassing. Dit ‘warme’ gebaar werd door de vrijwilligers heel erg gewaardeerd.

We zijn weer open
Vanaf maandag 5 oktober zijn we weer geopend en kunnen we weer gasten ontvangen. Ook het thuiswaken is weer gestart bij Hospice Thuiswaken ‘De Brug’ Maas en Waal. De respijtzorg is nog niet gestart.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan maatregelen om weer veilig te kunnen starten. Met de richtlijnen van het RIVM en afspraken met de ZZG-Zorggroep kunnen we de veiligheid bieden die nodig is om weer open te gaan. Voorwaarde vooraf is dat de gast bewezen geen corona heeft.
Bezoek is gewoon welkom. Voor de veiligheid worden hier op maat afspraken over gemaakt.
Ook voor het thuiswaken hebben we maatregelen getroffen om op een veilige manier te kunnen starten bij onze cliënten. Voorwaarde vooraf is dat cliënt bewezen geen corona heeft.

In maart moest het hospice haar deuren noodgedwongen sluiten, omdat er nog onvoldoende kennis en middelen beschikbaar waren om de veiligheid van onze gasten en vrijwilligers te waarborgen. Een groot deel van de vrijwilligers behoort zelf tot de risicogroep van het coronavirus.
Het doet ons dan ook een groot genoegen dat we weer gestart zijn met dit mooie werk!

Mensen hebben niet altijd advies nodig; soms willen ze een oor dat luistert, een hand om vast te houden of een hart dat begrijpt.

Vind jij dit ook?
Dan zijn wij op zoek naar jou, kom dan ons team versterken.

Ons Hospice
Soms zijn er omstandigheden waardoor thuis blijven niet langer meer mogelijk is. Dan kan er een keuze gemaakt worden voor een verblijf in het Hospice. De Brug Hospice biedt dan een plek die de thuissituatie zoveel mogelijk benadert. Vrijwilligers zijn tijdens 4 diensten tussen 07:00 uur en 23:00 uur in het Hospice aanwezig om de gasten en hun familie daar waar gewenst te helpen en te ondersteunen. Ook ben je voor hen gastheer- vrouw. Je werkt samen met een collega-vrijwilliger. ’s Nachts is er een verpleegkundige.

Thuiswaken
De meeste mensen willen de laatste fase van hun leven graag thuis doorbrengen. In hun eigen, vertrouwde omgeving, omringd door mensen die van hen houden. De Brug Thuiswaken kan dan voor korte tijd ondersteuning bieden zodat de mantelzorgers  even tijd voor zichzelf kunnen nemen. Vrijwilligers worden overdag, voor 4 uur, of tijdens de nacht ingezet bij cliënten thuis ter ondersteuning van de familie.

Iets voor jou?
Wil jij je als vrijwilliger inzetten voor deze mensen en heb je eenmaal per week een paar uurtjes tijd? Heb je vragen? We staan je graag te woord. mail dan naar: info@debrugmaasenwaal.nl
of bel naar: 0487-540242

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]