Nieuws

Open huis succesvol
We kijken met een goed gevoel terug op vrijdag 30 juli. Bijna 30 mensen maakten gebruik van de mogelijkheid op ‘De Brug’ eens van binnen te zien en in gesprek te gaan met de medewerkers. Vragen over het Hospice, over thuiswaken of over Respijtzorg. Interesse daarvoor vanwege familieomstandigheden of gewoon uit nieuwsgierigheid. En belangstelling voor het werken als vrijwilliger, alles kwam voorbij.

De Brug houdt open huis
‘De Brug, Hospice en Thuiswaken’ organiseert op vrijdag 30 juli een open huis. Iedere belangstellende is welkom en een bezoekje is geheel vrijblijvend.
Al bijna 20 jaar bestaat in Druten het Hospice, in het gebouw waar ooit de bibliotheek gehuisvest was.
Hier wordt mensen de mogelijkheid geboden om in een huiselijke sfeer in alle rust en waardigheid afscheid te nemen van het leven en van hun naasten.
Voor veel mensen is het waardevol om de laatste periode van hun leven thuis door te brengen. Ook dan kan ‘De Brug’ er zijn om zowel overdag als ’s nachts mantelzorgers te ondersteunen.
Daarnaast biedt ‘De Brug’ de mogelijkheid tot een kort verblijf of logeren aan voor ongeneeslijk zieke mensen, om zo zorg van de mantelzorger tijdelijk te verlichten of uit handen te nemen.
Voor al deze zorg zijn ruim 80 vrijwilligers actief. Zij staan 7 dagen per week klaar om aan iedere gast die zorg te bieden die nodig is.
Om aan iedere belangstellende te laten zien hoe dit allemaal in de praktijk werkt, zet ‘De Brug’ één middag de deuren wagenwijd open. Iedereen die benieuwd is naar wat er in dat gebouw gebeurt, hoe het Thuiswaken werkt of wat er nodig is voor Respijtzorg, is welkom.
Maar ook iedere andere belangstellende, mag gewoon even binnenlopen. Er zijn vrijwilligers om u rond te leiden en al uw vragen te beantwoorden. En natuurlijk staat de koffie klaar.
Op vrijdag 30 juli bent u tussen 13:30 uur en 17:00 uur van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Afscheid
Vaak komt er zomaar een bedankje van familieleden. Bij het verlaten van het Hospice nemen we altijd met een kleine ceremonie afscheid van de gast.

Graag zouden we iedereen willen bedanken voor de goede, lieve en vooral warme zorg die jullie aan onze moeder hebben gegeven. Dit was geweldig om te zien en ook zelf te mogen ondervinden.
We hebben het ook erg mooi gevonden om de laatste momenten samen met de vrijwilligers te mogen afronden.

Er is tijdens de crematie de mogelijkheid om een gift te geven die we willen schenken aan jullie!”

Voor ons is het afscheid nemen van een gast net zo’n bijzonder moment als dat het voor de naasten van die gast is.

Kerstballen voor kerstkanjers

Sylvia Budde en haar vriendinnen besloten dat het tijd werd om alle zorgmedewerkers in de regio weer eens een hart onder de riem te steken. In deze Corona-tijd mogen zij wel eens extra gewaardeerd worden. Bijna 2.000 kerstballen werden versierd. Ook voor alle medewerkers van ‘De Brug’ was er zo’n leuke verrassing. Dit ‘warme’ gebaar werd door de vrijwilligers heel erg gewaardeerd.

We zijn weer open
Vanaf maandag 5 oktober zijn we weer geopend en kunnen we weer gasten ontvangen. Ook het thuiswaken is weer gestart bij Hospice Thuiswaken ‘De Brug’ Maas en Waal. De respijtzorg is nog niet gestart.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan maatregelen om weer veilig te kunnen starten. Met de richtlijnen van het RIVM en afspraken met de ZZG-Zorggroep kunnen we de veiligheid bieden die nodig is om weer open te gaan. Voorwaarde vooraf is dat de gast bewezen geen corona heeft.
Bezoek is gewoon welkom. Voor de veiligheid worden hier op maat afspraken over gemaakt.
Ook voor het thuiswaken hebben we maatregelen getroffen om op een veilige manier te kunnen starten bij onze cliënten. Voorwaarde vooraf is dat cliënt bewezen geen corona heeft.

In maart moest het hospice haar deuren noodgedwongen sluiten, omdat er nog onvoldoende kennis en middelen beschikbaar waren om de veiligheid van onze gasten en vrijwilligers te waarborgen. Een groot deel van de vrijwilligers behoort zelf tot de risicogroep van het coronavirus.
Het doet ons dan ook een groot genoegen dat we weer gestart zijn met dit mooie werk!

Mensen hebben niet altijd advies nodig; soms willen ze een oor dat luistert, een hand om vast te houden of een hart dat begrijpt.

Vind jij dit ook?
Dan zijn wij op zoek naar jou, kom dan ons team versterken.

Ons Hospice
Soms zijn er omstandigheden waardoor thuis blijven niet langer meer mogelijk is. Dan kan er een keuze gemaakt worden voor een verblijf in het Hospice. De Brug Hospice biedt dan een plek die de thuissituatie zoveel mogelijk benadert. Vrijwilligers zijn tijdens 4 diensten tussen 07:00 uur en 23:00 uur in het Hospice aanwezig om de gasten en hun familie daar waar gewenst te helpen en te ondersteunen. Ook ben je voor hen gastheer- vrouw. Je werkt samen met een collega-vrijwilliger. ’s Nachts is er een verpleegkundige.

Thuiswaken
De meeste mensen willen de laatste fase van hun leven graag thuis doorbrengen. In hun eigen, vertrouwde omgeving, omringd door mensen die van hen houden. De Brug Thuiswaken kan dan voor korte tijd ondersteuning bieden zodat de mantelzorgers  even tijd voor zichzelf kunnen nemen. Vrijwilligers worden overdag, voor 4 uur, of tijdens de nacht ingezet bij cliënten thuis ter ondersteuning van de familie.

Iets voor jou?
Wil jij je als vrijwilliger inzetten voor deze mensen en heb je eenmaal per week een paar uurtjes tijd? Heb je vragen? We staan je graag te woord. mail dan naar: info@debrugmaasenwaal.nl
of bel naar: 0487-540242

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]