Skip to main content

Hospice

Het Hospice
Het Hospice De Brug Maas en Waal in Druten is een plek zijn waar mensen in een huiselijke warme sfeer in alle rust afscheid kunnen nemen van hun leven.

Wij maken ruimte voor jou. Ruimte voor mooie gesprekken, laatste wensen en lekker lachen op z’n tijd. Jij en degene die je liefhebt voelen zich veilig en welkom. 

Zo doen wij dat!
In de laatste levensfase verdient ieder mens respect, aandacht en een liefdevolle verzorging. Wij bewegen mee en zijn op afstand dichtbij en altijd betrokken.

De locatie
Het Hospice is gelegen in het centrum van Druten, naast het gemeentehuis, in een groene omgeving. Het is gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en in de directe omgeving zijn voldoende parkeermogelijkheden.

Samen zijn in je laatste hoofdstuk!

familie van een gast

Het klinkt heel vreemd om te zeggen dat ik een tevreden klant ben van Hospice de Brug Druten, maar dat is wel zo.Mijn moeder kreeg een diagnose die geen mogelijkheden meer bood. Thuis verzorgen leek een onmogelijke situatie te worden. De dokter stelde een hospice voor en gaf het advies om te informeren of er plaats zou zijn in Druten. Mijn eerste telefonische contact gaf mij meteen zoveel warmte en vertrouwen en ik kreeg de hoop dat het goed zou komen als mijn moeder daar zou kunnen wonen voor de laatste tijd in haar leven.

Alles werd in een paar dagen tijd geregeld en we brachten mijn moeder naar Druten. Voor iedereen een emotioneel moment, want je weet dat dit haar laatste woonruimte zal worden. De kamer was warm ingericht, er stonden bloemen op de tafel, de koffie en de thee met koekjes stonden al op haar en ons, te wachten.En dat laatste heeft ons, als familie, zo goed gedaan. Iedereen stond klaar om het mijn moeder zo comfortabel mogelijk te maken. Alles wat ze lekker vond werd gehaald. Maar de liefde en aandacht die wij als familie kregen, was ook heel bijzonder. Bij elk bezoek werd telkens gevraagd hoe het met ons ging.
Wat ook veel indruk heeft gemaakt, is het laatste afscheid van mijn moeder door de vrijwilligers. Bij de deur en op de kamer werden kaarsen neergezet na haar overlijden. Ze namen afscheid van haar door een gedicht voor te lezen en haar samen uitgeleide te doen. Terwijl de rouwauto langzaam de straat uitreed, bleven ze staan totdat deze helemaal uit het zicht verdwenen was. Bij onze terugkomst op haar kamer lag er een roos op het hoofdkussen, als een stille getuige van de liefde door de vrijwilligers en de coördinatoren.

De zorg
Wij zijn een team van goed opgeleide vrijwilligers begeleidt door een professioneel coördinatieteam. De nachtzorg wordt verleend door een verpleegkundige. De medische zorg en begeleiding wordt door huisartsen en de thuiszorgorganisatie ZZG geleverd.

De kamers
Er zijn vijf comfortabel ingerichte gastenkamers met eigen badkamer en terras. Neem lekker je eigen meubeltjes en spullen mee om de kamer helemaal als thuis te laten voelen. Als je wilt kun je gezellig samen komen in de ruime huiskamer. Er is een groene binnentuin waar je lekker kunt zitten.

Voor wie?
Het Hospice is er voor iedereen met een levensverwachting van ongeveer drie maanden.

Kosten verblijf
De eigen bijdrage bedraagt € 45,00 per dag. Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden dit geheel of grotendeels uit de aanvullende verzekering.

Geldproblemen mogen nooit een drempel vormen om van het Hospice gebruik te maken. Wij denken graag mee in mogelijkheden.