Hospice

De Brug Maas & Waal

Het Hospice:
Het Hospice (Het Bijna Thuis Huis) ‘De Brug’ Maas en Waal in Druten wil een plaats zijn waar mensen in een huiselijke warme sfeer in alle rust afscheid kunnen nemen van hun leven, wanneer dit thuis niet meer mogelijk is. De behoefte aan zorg en aandacht van de gasten en hun naasten staat hierbij centraal. Ons streven is om mensen zich zoveel mogelijk thuis te laten voelen in ons Hospice.

De locatie:
Het Hospice is gelegen in het centrum van Druten, naast het gemeentehuis, in een lommerrijke omgeving. Het is gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en in de directe omgeving zijn voldoende parkeermogelijkheden.

De zorg:
Het hart van de organisatie wordt gevormd door een coördinatieteam samen met een grote groep goed opgeleide vrijwilligers. Zij staan klaar om de gasten en hun naasten met respect en aandacht voor hun wensen alle zorg te bieden die nodig is voor hun welbevinden in deze vaak moeilijke periode van hun leven. De nachtzorg wordt verleend door een verpleegkundige. De medische zorg en begeleiding wordt door huisartsen en de thuiszorgorganisatie ZZG geleverd.

De kamers:
Er zijn vijf gastenkamers. Iedere gast heeft een eigen zit-/slaapkamer met de nodige voorzieningen, zoals een professioneel zorgbed, douche- en wasgelegenheid, koelkast, televisie, muziekinstallatie, airconditioning, telefoon en draadloze Wifi. Ook heeft elke kamer een eigen terras. Om de kamer een persoonlijke sfeer te geven kan een gast eigen meubels en persoonlijke spullen meebrengen.
Daarnaast is er een ruime huiskamer voor algemeen gebruik met een open keuken en een binnentuin, waar zelfs een bed in gereden kan worden. De stilteruimte biedt mogelijkheden voor meditatie, spirituele momenten of gewoon rust.

Voor wie?
Het Hospice is er voor iedereen met een levensverwachting van ongeveer drie maanden. Wij willen onze gasten de ruimte geven om op een geheel eigen wijze het leven op een waardige manier af te sluiten.

Kosten verblijf:
De eigen bijdrage bedraagt € 45,00 per dag. Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden dit geheel of grotendeels uit de aanvullende verzekering. Geldproblemen mogen echter nooit een drempel vormen om van het Hospice gebruik te maken. Zo nodig kan er altijd een financiële oplossing gevonden worden. Medische en verpleegkundige zorg wordt op dezelfde wijze vergoed als in de thuissituatie.